face  in  twit  youtube  google

logo dobrog domacina
Rauch banner

RAUCH

RAUCH AXIS claasRAUCH je nemačka porodična kompanija, osnovana 1921. godine. Danas ima oko 400 zaposlenih, koji godišnje proizvedu oko 15000 mašina, od čega se 65% izvozi. Rasipači mineralnog đubriva RAUCH su najzastupljeniji na nemačkom tržištu.

RAUCH je usko specijalizovana kompanija, čije su glavne delatnosti merenje i distribucija granulastog materijala (mineralno đubrivo, seme, so, šljunak i pesak). Proizvode se rasipači za poljoprivredu i komunalne delatnosti, kao i delovi za sejalice za poznate kupce.

Akcenat je dat na preciznost merenja količine đubriva i njegovog razbacivanja po parceli.

Zbog toga se uz kupljeni rasipač dobijaju kartice za određivanje dimenzija granula određenog tipa đubriva i tabele za podešavanje mašine na osnovu željene norme đubrenja i brzine rada.

Svaka mašina ima opremu za kalibraciju. Jedinstvena karakteristika svih modela rasipača RAUCH je da je kalibraciju mašine potrebno uraditi samo jednom. Tome je sigurno doprinelo i iskustvo od više od 80 godina u proizvodnji ovih mašina i priznatih preko 150 patenata.

Još jedna važna karakteristika RAUCH rasipača jesu reduktori sa dve brzine rada. Mešač đubriva se okreće malom brzinom (MDS: 180 o/min, AXIS: 17 o/min), da ne bi došlo do oštećenja granula đubriva, a distribucioni diskovi se okreću sa 900 o/min, da bi se postigla pouzdana i precizna raspodela đubriva.

Glavne odlike kvaliteta RAUCH rasbacivača mineralnog đubriva su: većina delova je izrađena od nerđajućeg čelika, reduktori ne zahtevaju održavanje, a tokom eksploatacije mašine zadržavaju vrednost.

Model Tip Broj diskova Radni zahvat Zapremina sanduka Nastavak (opcija)
MDS 19.1 2 10 - 18 m 800 l + 800 l
AXIS 30.1 2 18 - 28 m 1200 l + 1800 l

Podešavanje lopatica leva / desna se obavlja uz pomoć alata koji se dobija uz rasipač.

Modeli MDS (multi disc system) - 1 disk sa 3 funkcije:

- osnovno đubrenje

- prihrana u toku vegetacije

- rasipanje đubriva do granice

Nema potrebe za promenu diska rasprskivača. Precizna skala sa lakim rukovanjem.

Radni zahvat sa diskom M1C: 10 - 18 m.

Najsavremeniji princip antikorozivne zaštite se izvodi u 4 faze i podrazumeva korišćenje nano čestica i boje u prahu koja se pečenjem nanosi na metalne delove.

AXIS

Radni zahvat: 18 -28 m

Sistem CDA (koaksijalno podešavanje distribucije đubriva) se jednostavno podešava.

Brzina diska: 900 o/min, brzina zvezdastog mešača: 17 o/min.RAUCH naslov