face  in  twit  youtube  google

logo dobrog domacina
GASPARDO - MASCHIO

SAMOHODNA PRSKALICA GASPARDO URAGANO

Samohodne prskalice u poređenju sa klasičnim vučenim prskalicama imaju veći radni zahvat, veću brzinu rada, bolje manevarske osobine, veće rezervoare sa bržim punjenjem, što im omogućuje veću produktivnost. Ali, ove mašine imaju i jednu važnu prednost: mogućnost zaštite biljaka u punom porastu. To je naročito važno u zaštiti visokih biljaka kao što su kukuruz, suncokret, sirak ili duvan.
Šampion u toj kategoriji je upravo jedna mašina iz naše ponude, samohodna prskalica GASPARDO URAGANO.
Konstrukcija ove prskalice je apsolutno prilagođena uslovima rada sa visokim usevom, mada ova mašina može da se koristi u svim fazama razvoja biljaka, jer se visina krila prskalice može podesiti od 1080 do 3900 mm. Uzana kabina može da se postavi na visinu od 630 do 2630 mm od površine zemljišta, širina guma je 300 mm, rezervoari su inteligentno postavljeni iznad točkova, tako da pri prolazu prskalice kroz redove ne dolazi oštećenja biljaka. Ovome doprinosi i mogućnost hidraulične promene širine traga, u rasponu od 1700 do 3050 mm.
Pogon točkova se ostvaruje pomoću hidromotora, koji imaju nezavisno upravljanje, pa je manji poluprečnik okretanja, a maksimalna brzina u radu je 20 km/h, dok u transportu ova prskalica može da se vozi brzinom od 40 km/h.
Iz kabine se elektronski upravlja svim funkcijama prskalice, regulator protoka održava traženu normu prskanja i prilagođava je trenutnoj brzini vožnje prskalice.
Ipak, najvažnija strvar na ovoj mašini je vazdušna podrška koju pravi aksijalni ventilator. Vazdušna struja dodatno dezintegriše mlaz, ali i komeša i razgrće biljnu masu i pomaže da zaštitno sredstvo pokrije celu biljku. Snažna vazdušna struja ventilatora sprečava drift i omogućuje korišćenje prskalice pri vetrovitom vremenu.
Prskalica ima nisko težište, a dva bočna rezervoara se ujednačeno prazne čime se održava stabilnost u radu na nagnutom terenu. Rezervoar od 350 litara služi za ispiranje vodova i oba rezervoara prskalice (po 4 okretna rasprskivača u svakom rezervoaru).
URAGANO pogoni šestocilindrični John Deere motor sa 170 KS. Prskalica ima tri pumpe: jedna je namenjena za punjenje rezervoara, druga za prskanje, a treća za mešanje zaštitnog sredstva u rezervoaru. Radni zahvat prskalice je podeljen na 5 ili 7 sekcija koje mogu da se nezavisno isključe. U našoj ponudi se nalaze prskalice sa zapreminom rezervoara od 3000 i 4000 litara, radnog zahvata 24 metara.

Uragano slika