face  in  twit  youtube  google

logo dobrog domacina
claas baner pocetna

XERION 5000

XERION 10 brazdi 1Najjači CLAAS traktorpdf

Traktor XERION 5000 ima jedinstvenu koncepciju koju čine: šasija, četiri točka jednake veličine, upravljanje na prednjoj i zadnjoj osovini i pogon na svim točkovima. Time se obezbeđuju veća nosivost, bolje iskorišćenje vučne snage, manje sabijanje zemljišta i bolja upravljivost. Zato se može reći da traktor XERION 5000 ima vučnu snagu traktora guseničara a brzinu i manevarske sposobnosti traktora točkaša, sa poluprečnikom okretanja od samo 7 metara. Sistem za upravljanje omogućuje i konfiguraciju "pseći hod", kada svaki točak ide svojim tragom, čime se smanjuje sabijanje zemljišta.

Kabina na traktorima XERION može da bude fiksna ili zakretna za 180°. Obe verzije kabine imaju velike staklene površine, čime se obezbeđuje puna preglednost prednjih i zadnjih priključaka. Kabina ima pneumatsko ogibljenje koje eliminiše jake udare i štiti rukovaoca pri radu na neravnom terenu. Nivo buke u kabini je samo 69 dB.

Jak, ekonomičan, pouzdan

XERION 5000 ima Caterpillar motor sa 6 cilindara i 12,5 litara radne zapremine, sa turbo interkulerom. Snaga motora je 524 KS, sa 2353 Nm maksimalnog momenta. Odlikuju ga izuzetne performanse, ekonomičnost i pouzdanost.

Transmisija je stalno promenljiva, proizvođača ZF, i efikasno prenosi snagu na sve točkove u oba smera vožnje, uz minimalnu potrošnju goriva i dve verzije maksimalne brzine: 40 ili 50 km/h.

Šasija na traktorima XERION ima ulogu kičme. Svi delovi traktora se postavljaju na šasiju, pa je tako olakšano i održavanje traktora. Šasija je konstruisana da izdrži ekstremna opterećenja. Svaka osovina može da podnese teret od 15 tona pri brzini od 50 km/h.

Prednji i zadnji podizni uređaj su potpuno integrisani u šasiju. Time je garantovana velika nosivost priključnih mašina: 13,6 tona nazad i 8,4 tone napred. Oba podizna uređaja imaju kontrolu položaja i amortizere vibracija.

U hidraulični sistem traktora XERION stane 120 litara ulja. Hidraulična pumpa ostvaruje protok od 205 l/min i pritisak od 200 bar-a.

Snaga u inteligenciji

CEBIS je standardna oprema traktora XERION. Informacije, unos parametara, kontrola i praćenje rada su poslovi ovog informacionog sistema. Na njegovom ekranu je prikaz trenutnih operacija i stanja sistema. Poruke upozorenja se prikazuju na ekranu u obliku ikonica i teksta i aktiviranje zvučnog alarma.

Kao i sve CLAAS traktore, i XERION 5000 je moguće opremiti sistemima za satelitsko automatsko navođenje, koji mu povećavaju upotrebljivost u uslovima manje vidljivosti, ISOBUS terminali za upravljanje funkcijama priključne mašine, kao i sistem CLAAS TELEMATICS za praćenje rada i pozicije traktora preko interneta.

Traktor XERION 5000 ne karakteriše samo sirova snaga, već i vrhunska inteligencija.

Najjači traktor posetioci mogu da vide ove godine na „Almexovom“ štandu na Novosadskom sajmu poljoprivrede.


Galerija

kabina xerion 1 sasija xerion 1