face  in  twit  youtube  google

logo dobrog domacina
claas baner pocetna

Novi ARION 400

Na ovogodišnjem sajmu premijerno smo predstavili novi model Claas Arion, seriju 400, traktor novije generacije.slika 1

Reč je o redizajniranoj generaciji traktora a najvažnije izmene, u odnosu na prethodne modele serije 400, odnose se na motor, kabinu i ogibljen prednji most.

Motori koji se ugrađuju, ispunjavaju najstrože važeće ekološke standarde u svetu. Nove Arione serije 400 pokreće četvorocilindrični motor sa turbo punjačem i Common Rail sistemom ubrizgavanja goriva, snage od 90 KS do 140 KS, koje odlikuje mala potrošnja goriva.

 

slika 2    slika 3

ALMEX VAM PREDSTAVLJA SAVREMEN, EKONOMIČAN I EFIKASAN TRAKTOR

Kabina na novim modelima je redizajnirana i znatno komfornija, unutrašnjost je takođe izmenjena, pa je udobnija i sa nižim nivoom buke u radu. Kao dodatna oprema postoje četiri različite verzije kabine, može se poručiti frižider, panorama krov, kabina sa visokim krovom...

Kao važan element na novim modelima, ističemo ogibljen prednji most koji obezbeđuje bolju upravljivost, veću stabilnost, fl eksibilnost u radu i znatno manje vibracija u kabini.

Novi Arion serije 400 ima potpuno automatsko biranje brzina uz pomoć Quadriactiv i Powershift tehnologije. Preko višefunkcijske ručice se logično i lako ispravlja transmisijom, prednjim utovarivačem, zadnjim podiznim uređajem i hidrauličnim ventilima. Hidraulični priključci traktora, podržavaju sve potrebe novih mašina i imaju osetljivost na opterećenje.

CIS ekran u instrument tabli je optimalno postavljen u vidno polje vozača. Podešavanja se obavljaju bez napora, preko okretnog prekidača.

Novi Arion serije 400 je robustan traktor, sa odličnim manevarskim sposobnostima i raspodelom težina po osovinama na idealnih 50% - 50%.

Tabela