face  in  twit  youtube  google

logo dobrog domacina
claas baner pocetna

AXION 900

Axion 900400 KS. Pravih.pdf

Seriju AXION 900 čine traktori standardne koncepcije, snage motora od 320 do 410 KS.
FPT motor Cursor 9 sa 6 cilindara, zapremine 8,7 litara je smešten ispod jednodelne haube. Ima "common rail" ubrizgavanje goriva, 4 ventila po cilindru i turbo punjač. "Vistronic" ventilator obezbeđuje da temperatura motora uvek bude usklađena sa njegovim opterećenjem, što smanjuje buku i štedi gorivo.

AXION Maksimalna snaga (ECE R 120)
950  410 KS
940  380 KS
930  350 KS
920 320 KS

Motor je postavljen na jak ram sa integrisanim karterom za ulje, koji amortizuje sve sile sa prednjeg podiznog uređaja i prednjeg pogonskog mosta.
Kompaktna konstrukcija
Za brojne poslove, naročito u transportu, nisu potrebni dodatni prednji tegovi. Veliko međuosovinsko rastojanje i optimalna raspodela mase veoma dobro prenose vučnu silu na zemljište, pa u transportu nisu potrebni dodatni prednji tegovi. Tako se štedi gorivo i smanjuje trošenje guma.
Na sve modele serije AXION 900 mogu da budu postavljene zadnje gume prečnika 2,15 m. Na prednju osovinu se mogu postaviti gume prečnika do 1,70 m. Brojne moguće kombinacije postavke guma omogućuju da AXION 900 može da radi sve vrste poslova. Čak i sa najvećim gumama (900/60 R 42) traktor je uži od 3 m.
Bezbedno kočenje
Svi modeli serije AXION 900, u obe varijante, 40 i 50 km/h imaju dozvoljenu ukupnu nosivost od 18 tona. Verzije 50 km/h imaju standardno postavljene diskosne kočnice na prednjoj osovini, a na verzijama 40 km/h su one opciona oprema. Kočioni sistemi na prednjoj i zadnjoj osovini obezbeđuju maksimalnu bezbednost i stabilnost pri kočenju.
Efikasno i lako korišćenje
Serija traktora AXION 900 ima CMATIC transmisiju. Ova kontinualno promenljiva transmisija ima četiri mehanička ranga koja se automatski menjaju. Veliki mehanički udeo CMATIC transmisije daje izuzetnu efikasnost i nisku potrošnju goriva u svakom brzinskom rangu. Na primer, pri radu u polju, brzinama između 7 i 15 km/h, prenos snage CMATIC transmisije je više od 80% mehanički, što je daleko više od drugih stalno promenljivih transmisija na tržištu. I u transportu, CMATIC transmisija ima u proseku 90% mehanički prenos snage.

12

Sa CMATIC transmisijom je moguće održavanje po tri stalne brzine vožnje u oba smera. Promena željene stalne brzine vožnje se obavlja dok je traktor u pokretu, pomoću dva dugmeta na ručici CMOTION.
Snažan hidraulični sistem
Hidraulični sistem promenljivog protoka, 150 l/min ili 220 l/min. Do šest elektronskih ventila nazad i dva napred imaju kontrolu protoka i vremena otvorenosti. Spajanje hidrauličnih vodova se obavlja pod pritiskom, bez prljanja.
Svi traktori serije AXION 900 imaju maksimalnu podiznu moć od 11 tona, što im omogućuje da nose najteže priključne mašine. Kontrola zadnjeg podiznog uređaja se obavlja preko dugmadi i potenciometara u desnom B stubu kabine. Preko komandi na blatobranima se upravlja vučnim polugama, priključnim vratilom i jednim hidrauličnim izvodom.
Prednji podizni uređaj može biti fabrički postavljen, a dostupne su dve verzije nosivosti: 5 ili 6,5 tona. U ponudi je i sistem za kontrolu položaja prednjeg podiznog uređaja.
Ekonomičan rad preko priključnog vratila
Priključno vratilo može da ima sledeće brzine: 1000 o/min, 540 ECO/1000 o/min i 1000/1000 ECO o/min. ECO brzine prenose preko 90% maksimalne snage, a rad sa priključnim mašinama se obavlja na nižim obrtajima motora (1000 ECO na 1600 o/min motora; 540 ECO na 1450 o/min motora).
Kabina sa četiri stuba
Traktori AXION 900 imaju potpuno novu generaciju kabina sa četiri stuba, koja je nastala u saradnji sa farmerima iz cele Evrope. Ova kabina ima sledeće prednosti: jasan pregled punog radnog zahvata priključnih mašina, veoma je prostrana i ima prednji vetrobran iz jednog dela. Kabina je postavljena na četiri oslonca, čime je sprečeno prenošenje udara i vibracija na rukovaoca. Sistem oslanjanja kabine ne zahteva nikakvo održavanje, a rukovalac može da izabere stepen tvrdoće (ima ih tri).


Galerija

1 2 3 4 5