face  in  twit  youtube  google

logo dobrog domacina

Manifestacije

Proizvodnja mleka i mesa
Proizvodnja mleka i mesa
Proizvodnja mleka i mesa

Almex Field Show

Kako bi na što efikasniji način predstavila poljoprivrednu mehanizaciju iz svog asortimana, kompanija Almex organizuje svojevrsnu prezentaciju mašina, takozvani SPIT, pod nazivom ALMEX FIELD SHOW. Reč je o prezentaciji mehanizacije u radu, na njivi, gde klijenti mogu da se bolje upoznaju sa radom mašina, istovremeno mogu da vide kako inovacije utiču na efikasnost rada a samim tim i na povećanje prinosa. Ovakav način prezentacije je izuzetno privlačan za korisnike mašina jer predstavlja druženje poljoprivrednih proizvođača i mesto za edukaciju, ali i razmenu iskustava u korišćenju naše mehanizacije.

      GMU 0015 a nGMU 4437 resize 

Prošlogodišnji SPIT održan je na imanju Stari Tamiš, kod Pančeva, u subotu 05. septembra 2015. godine. Prikazana je najsavremenija poljoprivredna mehanizacije iz Alemexovog asortimana, oko 100 mašina u radu na njivama sa ratarskim kulturama karakterističnim za naše područje: ovas, soja, kukuruz, suncokret i šećerna repa. Ogledna polja, na kojima su demonstrirane mašine, pripremana su predhodnih nekoliko godina. Sve je počelo analizom zemljišta, pažljivim biranjem semena, pesticida i na kraju i odabir mehanizacije koja je bila prezentovana.

SWS 84041513

Samo dobra logistika menadžmenta, sposoban kadar i raspoloživi resursi jednog sistema kao što je Almex dali su dobre rezultate. Najveći deo organizacionog posla izneo je kadar sa Starog Tamiša, gde je prezentacija i održana. Našu prezentaciju propratilo je više od 1.500 posetilaca kao i čelni ljudi brendova čiji smo generalni zastupnici za Srbiju.

  SWS 8582SWS 8618 Copy 2 

Predstavljeni su traktori, kombajni, silažni kombajni, kombajni za vađenje šećerne repe, adapteri, prskalice, mašine za osnovnu obradu zemlje i predsetvenu pripremu, teleskopski utovarivači, špartači... Premijerno su predstavljeni u radu i najmoćnijih CLAAS kombajna LEXION 780 sa satelitskim navođenjem, traktor novije generacije, velike snage, XERION 5000, zatim ARION C matic, sa varijabilnom transmisijom. 

  1637SWS 8425

Svoj rad demonstrirale su i Corona Maschio sejalica za direktnu setvu ili kombinacija rotodrljače i mehaničke sejalice istog proizvođača, samohodna GASPARDO prskalica raspona 24 metra kao i priključne mašine poput pluga LEMKEN ili setvospremača ORKAN, koji Almex proizvodi u “Pokroku” u Padini. Sve ukupno oko 100 mašina kao i one za osnovnu obradu zemljišta, predsetvenu priremu, zelena linija, utovarivači, prskalice, prikolice...

SWS 8489 CopySWS 8544

Sve prikazane mašine su sa naših imanja kojima obrađujemo zemlju u našem posedu a njima su upravljali naši rukovaoci, zaposleni na Almexovim imanjima. Tu su bili I serviseri iz Almex postprodajne službe, kao važna podrška. Partneri u organizaciji SPIT-a bili su naši prijatelji: Bayer, Dekalb i Credit Acricole banka. 

SWS 8301SWS 8311GMU 9964

Program je vodio novinar Uroš Davidović dok je mehanizaciju komentarisao Borislav Stanivuković. Manifestaciju je otvorio vlasnik kompanije Almex Miroslav Aleksa a prisutnima se obratio i mlađi vlasnik Srđan Aleksa koji upravlja imanjem na kome je manifestacija održana. Svečanim defileom mašina počeo je SPIT koji je trajao puna 3 sata. 

GMU 9888 aGMU 9983GMU 0885